Τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, έχασε χθες 90χρονη στην Αγριά, θύμα απατεώνα ο οποίος προσποιούμενος τον τεχνικό της ΔΕΗ, της απέσπασε 9.000 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Astraο επιτήδειος, επισκέφθηκε την 90χρονη, η οποία διαμένει μόνη της στην Αγριά και δήλωσε πως είναι τεχνικός της ΔΕΗ. Σκοπός της επίσκεψής του, όπως της ανέφερε, ήταν τεχνικό πρόβλημα με διαρροή ρεύματος που παρατηρήθηκε στην μονοκατοικία της, βλάβη η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από τεράστιες χρεώσεις και κίνδυνο φωτιάς από βραχυκύκλωμα.

Ο «μαιμού» τεχνικός προσποιήθηκε μάλιστα μπροστά στην 90χρονη πως συνομιλούσε από το κινητό τηλέφωνο με το παιδί της, διαβεβαιώνοντας πως θα κάνει ότι καλύτερο για να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη.

Στη συνέχεια ζήτησε, επικαλούμενος και σύμφωνη γνώμη του παιδιού της, να βγάλει από το στρώμα και όπου αλλού είχε κρυμμένα χρήματα καθώς κινδύνευαν να καούν αν έπαιρνε φωτιά από βραχυκύκλωμα το σπίτι, ατύχημα το οποίο μπορούσε να συμβεί και άμεσα.

Η 90χρονη πανικοβλήθηκε. Έστρωσε μια πετσέτα στο τραπέζι του καθιστικού και άρχισε να φέρνει δεσμίδες με χρήματα, να τα εναποθέτει στην πετσέτα και να επιστρέφει με άλλες αποταμιεύσεις από το σημείο όπου τα είχε κρύψει.

Όταν δήλωσε στον «τεχνικό» πως δεν υπήρχαν άλλα κρυμμένα χρήματα, εκείνος την έστειλε για κάποιο λόγο σε άλλο δωμάτιο, πήρε την πετσέτα με τα 9.000 ευρώ και έγινε καπνός.

Επιστρέφοντας η 90χρονη στο καθιστικό, εξεπλάγην από την εξαφάνιση του «τεχνικού» και επικοινώνησε με το παιδί της, οπότε και άρχισε να αποκαλύπτεται η απάτη η οποία της κόστισε τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εκτός από μαρτυρίες, αναζητούν και υλικό από κάμερες της περιοχής ώστε να ταυτοποιήσουν τον δράστη

Πηγή: ASTRA