Νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την δημιουργία και κατάθεση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Βόλου -που δεν ηταν παρουσα για να δώσει διευκρινήσεις για την μη συνταξή τους- των τευχών δημοπράτησης του έργου της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου των Μικροθηβών, επίκειται το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης της μελετης του έργου που ετοίμασε το «Διάζωμα», στο ΕΣΠΑ.

Στην εκδήλωση για το θέμα που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο των Μικροθηβών από το Τοπικό Συμβούλιο, με παρόντα τον επικεφαλής του Διαζώματος Σταύρο Μπένο, ο Περιφερειάρχης Κ.Αγοραστός δεσμεύτηκε πως αυτή τη φορά θα ξεπεραστούν τα προβλήματα με την Αρχαιολογία και θα κατατεθεί Τεχνικό Δελτίο του έργου για την ένταξη του. Επεσήμανε δε, πως έχει ήδη υπάρξει συννενόηση με τη υπουργό Λίνα Μενδώνη η οποία την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι στη Λάρισα και το Σάββατο στο Βόλο, ώστε η Αρχαιολογία να προχωρήσει την διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Μολονότι η εν λόγω συννενόηση Περιφερειας Αρχαιολογίας Υπουργείου, θα έπρεπε να έχει προϋπάρξει προ 1,5 έτους κατά την πρώτη πρόσκληση επί του έργου από την Περιφέρεια -μόλις δηλ διαπιστώθηκε η αδυναμία της Αρχαιολογίας να συντάξει τα Τεχνικά Δελτία- ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε πως αυτή τη φορά το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με το ποσό των 2 εκ ευρω που έχει προβλεφθεί.

Ο κ. Μπένος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο όνειρο του για την αναστήλωση του αρχαίου Θεάτρου την ιστορία του οποίου ειχε παρουσιάσει νωρίτερα αναλυτικά η Αρχαιολόγος Β.Αδρίμη (ως μέλος του Διαζώματος), ενώ ο Μ.Τσάμης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο από το 2008 μέχρι σήμερα. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Θ.Λιουπης , Α.Μεϊκόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού Β.Χατζηκυριάκος, οι πρώην Δήμαρχοι Βόλου Δ.Πιτσιώρης & Π.Σκοτινιωτης , οι αντιπεριφερειάρχες Δ.Κολυνδρινη, Θ.Μόρας, οι αντιδήμαρχοι Γ.Τοκαλή Μποντού, Τ.Γκογκινουδης και πλήθος κόσμου.