Επεσήμανε από το Συνέδριο του Επιμελητηρίου που κληρώθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών

(από αριστερά): Στέφανος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας, εκπρόσωπος ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. 

.

Σρην ομιλια του ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννης υπογράμμισε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα έσοδα του δημοσίου είναι πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ καταγράφεται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από Αμερική και Κίνα, με αναφορές στα λιμάνια της Καβάλας και του Βόλου.

Κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι το πρόγραμμα της Enterpise Greece όπου πρέπει να αποτελέσει το κύριο όχημα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, πρέπει να καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας με κύριο στόχο την αλλαγή της εικόνας της χώρας. “Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας και όχι μόνο μέσα από μία καμπάνια τουρισμού, αλλά κάθε τομέας της ελληνικής πραγματικότητας να χρησιμοποιηθεί ώστε να βοηθηθεί η εξωστρέφεια”, κατέληξε ο κ. Φραγκογιάννης.