Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με τον απερχόμενο Λιμενάρχη Χρήστο Κανάκη να ευχαριστεί τους μέχρι χθες συναδέλφους του για το καλό κλίμα συνεργασίας και τον απερχόμενο Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Μανώλη Κανάλη να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. Επίσημα ανέλαβε τα καθήκοντά της ως Λιμενάρχης Βόλου η αντιπλοίαρχος Βασιλική Κωνσταντά.

«Παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και παραλαμβάνω τα καθήκοντα του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης με αισθήματα χαράς, συγκίνησης και ικανοποίησης. Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε να αντεπεξέλθω στα καθήκοντά μου όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που μου εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κανάκης. Ευχήθηκε στον κ. Κανάλη και στην κ. Κωνσταντά κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Ο κ. Κανάκης υπηρέτησε ως Λιμενάρχης Βόλου για δύο θητείες, 2011-2013 και 2018-2019.

Ο Μανώλης Κανάλης παρέδωσε το «τιμόνι» της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης στον κ. Κανάκη. «Θερμά συγχαρητήρια στην αντιπλοίαρχο Βασιλική Κωνσταντά, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει Λιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και στο αρχιπλοίαρχο Χρήστο Κανάκη. Για μένα κλείνει ένας κύκλος 14 και πλέον ετών που βρίσκομαι υπηρεσιακά στον Βόλο. Τους τελευταίους 14 μήνες ως Διοικητής, προσπαθώντας να οργανώσουμε και να συντονίσουμε όλες τις λιμενικές αρχές στην Περιφέρεια. Ένα έργο δύσκολο και με ιδιαίτερες απαιτήσεις».

Με απόφαση της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος ο κ. Κανάλης τοποθετείται στην επιθεώρηση πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας. «Μέσα σε ένα πρόγραμμα αναπροσδιορισμού και απαιτήσεων που έχει το υπουργείο, θα προσπαθήσω από τη νέα μου θέση να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Τα αισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Από τη μία χαρά γιατί αναγνωρίζονται όλα αυτά που έχω προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα, αλλά από την άλλη θα απομακρυνθώ από γνώριμο κόσμο, την οικογένεια και το περιβάλλον μου. Νομίζω όμως πως με έναν σωστό προγραμματισμό όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο ίδιος.

Η Βασιλική Κωνσταντά που ανέλαβε και επίσημα σήμερα τα καθήκοντά της, τόνισε ότι αισθάνεται συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση. «Πιστεύω ότι θα καταφέρω να μην διαψεύσω τις προσδοκίες αυτών που με επέλεξαν». Σημείωσε ότι δεν αισθάνεται κάτι ιδιαίτερο που είναι η πρώτη γυναίκα η οποία αναλαμβάνει χρέη Λιμενάρχη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. «Είμαι από την τρίτη σειρά γυναικών, αξιωματικών γενικών καθηκόντων, στο Λιμενικό Σώμα και ξεκινάμε να αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης. Ακολούθως θα έχει και άλλες γυναίκες στο μέλλον καθώς υπάρχουν πολλές που εισήχθησαν με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως και οι άνδρες αξιωματικοί. Εκπαιδεύτηκαν με τις ίδιες προδιαγραφές και αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις λόγω προσόντων» ανέφερε η κ. Κωνσταντά σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλες γυναίκες λιμενάρχες όπως και κυβερνήτες πλοίων.

ΠΗΓΗ: https://e-thessalia.gr/anelave-episimos-kathikonta-limenarchi-voloy-i-vasiliki-konstanta-se-klima-sygkinisis-i-paradosi-paralavi/