Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου πραγματοποιήθηκε προχθές με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα να ανακοινώνει πως στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ώστε να συζητηθεί το «άνοιγμα» του νησιού στην αγορά της Τουρκίας με τη δρομολόγηση πτήσεων.
Επίσης έγιναν συζητήσεις με την Transavia για πτήσεις από το Παρίσι και την Easyjet για πτήσεις από Λονδίνο.
«Πρέπει να καλύψουμε δέκα πτήσεις καθημερινά, όσες δηλαδή χάσαμε από τον Thomas Cook. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ξανά να εξαρτάται το νησί από μια αγορά, όπως συνέβαινε με την αγγλική και το μεγάλο πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνίες και πιστεύω πως θα καλύψουμε τις 70.000 αφίξεις», είπε.

Η σύγκληση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προκλήθηκε από την παράταξη του κ. Πλωμαρίτη με μοναδικό θέμα την πτώχευση της Thomas Cook και ειδικά τη λήψη αποφάσεων.
Συγκεκριμένα προτάθηκε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλαγή των πληγεισών επιχειρήσεων από τον φόρο παρεπιδημούντων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, την έκπτωση στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κατά ποσοστό 25% των πληγεισών επιχειρήσεων και κατά ποσοστό 100% των καταλυμάτων που συνεργάζονταν αποκλειστικά με την Thomas Cook, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019 με αύξηση κατά 100.000 ευρώ, για δράσεις σε events, ηλεκτρονικές διαφημίσεις, social media και διαφήμιση.

Για την απαλλαγή από τους φόρους ο κ. Τζούμας τόνισε ότι είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και σημείωσε πως ούτε η Ένωση Ξενοδόχων, ούτε και η Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων έχουν καταθέσει τον απολογισμό των ζημιών τους από την πτώχευση της Thomas Cook. Δεν ήταν δεκτικός στο αίτημα για μείωση των τελών ύδρευσης και σημείωσε πως αναμένει τις αποφάσεις των Ενώσεων με απολογισμούς και επίσημα στοιχεία.

Πηγή: skiathislife.gr