Ο χάρτης της νέας Βουλής διαμορφώθηκε και περιλαμβάνει 61 γυναίκες.

Οι κυρίες που εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία
Με τη Νέα Δημοκρατία, εκλέγονται συνολικά 23 γυναίκες στην νέα ελληνική Βουλή και θα καθίσουν στα έδρανα της συμπολίτευσης.

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ του Ιωάννη
ΠΙΠΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ανδρέα
ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ του Κωνσταντίνου
ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ του Γεωργίου
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ του Αρκαδίου
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
ΔΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΟΝΗ) του Δημητρίου
ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) του Ιωάννη
ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ του Ζήσιμου
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ του Ταξιάρχη
ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Στεφάνου
ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ του Κωνσταντίνου,
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Παναγιώτη
ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ (ΣΤΕΛΛΑ) του Νικολάου
ΜΑΚΡΗ ΖΩΗ (ΖΕΤΤΑ) του Μιχαήλ
ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ
ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ του Ευαγγέλου
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Αθανασίου
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του Δημητρίου
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) του Κωνσταντίνου
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
Νόνη Δούνια
«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαι -στις εκλογές της 7ης Ιουλίου- υποψήφια βουλευτής στην Α’Πειραιά & Νήσων με την ΝΔ» δήλωνε η Νόνη Δούνια στα τέλη Μαΐου, όταν και ανακοίνωνε επίσημα την υποψηφιότητά της.

Το μοντέλο που ασχολήθηκε στη συνέχεια και με την υποκριτική, κατάφερε να μπει στη Βουλή και θα ορκιστεί αύριο Βουλευτής στην κοινοβουλευτική ομάδα της συμπολίτευσης.

Στέλλα Μπίζιου
Η Δικηγόρος Στέλλα Μπίζιου εξελέγη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας και αύριο θα ορκιστεί για πρώτη φορά βουλευτής.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα και είναι κόρη του επιχειρηματία Νίκου Μπίζιου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας.

Κατερίνα Μονογυιού
Ανάμεσα στις βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας ξεχωρίζει και η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού. Η Μυκονιάτισσα θα εισέλθει στη Βουλή μαζί με τις συναδέλφους της από το κόμμα της ΝΔ.

Η Κατερίνα Μονογυιού σε μια από τις φωτογραφίες της στο Instagram
Είναι πτυχιούχος διατροφής και διαιτολογίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα ως beauty therapist. Η νέα βουλευτής διατηρούσε το δικό της διαιτολογικό γραφείο στη Μύκονο, ενώ ασχολείται με τα κοινά από το 2012 όταν και κατέβηκε στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Νωρίτερα είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο του νησιού της.

Η διαιτολόγος Κατερίνα Μονογυιού που αναλαμβάνει καθήκοντα βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
Αυγερινοπούλου Διονυσία Θεοδώρα
Η Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου έχει διατελέσει ξανά βουλευτής. Πρωτομπήκε στη βουλή το 2009 με το επικρατείας της ΝΔ και επανεξελέγη το 2012.

Είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Δημόσιο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, τη Διεθνή Διαιτησία και το Δίκαιο των Διεθνών Επενδύσεων. Διατηρεί δικό της Δικηγορική Γραφείο στην Αθήνα.

Η βουλευτής της ΝΔ, Θεοδώρα Διονυσία Αυγερινοπούλου
Αννα Ευθυμίου
Η 39χρονη Αννα Ευθυμίου με καταγωγή από τα Γρεβενά ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Εχει διατελέσει εντεταλμένη του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Νεολαίας, αλλά και εκπρόσωπος της ΝΔ στα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας.

Η Αννα Ευθυμίου, από τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στα έδρανα της ΝΔ στη νέα Βουλή
Η Αννα Ευθυμίου ήταν υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2012, αλλά και στις δύο αναμετρήσεις του 2015, ωστόσο φέτος ήταν η εκλογική αναμέτρηση που έμελλε να την οδηγήσει στη Βουλή.

Η δικηγόρος και εργατολόγος Αννα Ευθυμίου εκλέγεται βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ
Κεφαλά Μαρία Αλεξάνδρα
Η 34χρονη παιδίατρος από τα Ιωάννινα, εξασφάλισε και εκείνη την είσοδό της στη Βουλή. Μέλος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ επί σειρά ετών και το μικρότερο αιρετό μέλος της ΝΟΔΕ, σε ηλικία 25 ετών.

Από μέλος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ στα έδρανα της Βουλής με τη ΝΔ
Σκόνδρα Ασημίνα
Λογίστρια από την Καρδίτσα η Ασημίνα Σκόνδρα είχε προσπαθήσει αρκετές φορές την είσοδό της στη βουλή. Συνταξιούχος νομαρχιακή υπάλληλος εκλέχτηκε νομαρχιακή σύμβουλος το 2002 και ήταν υποψήφια με τη ΝΔ από το 2004 και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έκτοτε. Αυτή τη φορά κατάφερε να εκλεγεί.

Η βουλευτής της ΝΔ, Ασημίνα Σκόνδρα
Παρασκευή Βρυζίδου
Η πολιτική μηχανικός από την Κοζάνη που εδώ και χρόνια ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέγεται δήμαρχος με τεράστια ποσοστά, αποφάσισε να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η Παρασκευή Βρυζίδου εκλέγεται βουλευτής με τη ΝΔ
Μαριλένα Σουκούλη
Πολιτικός Μηχανικός στην Κόρινθο και μητέρα δύο παιδιών, η Μαριλένα Σουκούλη αποφάσισε να διεκδικήσει μια έδρα στην ελληνική βουλή και τα κατάφερε.

Μια εκ των γυναικών βουλευτών της ΝΔ, η Μαριλένα Σουκούλη
Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα
Μάχιμη δικηγόρος στα Τρίκαλα, ασχολείται με τα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια. Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ το 2004, το 2007 και το 2009 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Τώρα έκανε την ανατροπή.

Η Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, ένα νέο πρόσωπο που εκλέγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο
Με Ραλλία Χρηστίδου και Κατερίνα Νοτοπούλου, στη νέα Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ
Με 23 βουλευτικές έδρες να πηγαίνουν σε γυναίκες στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν και η πλειονότητα των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει την… κρυάδα της Βουλής, ανάμεσα στις 23 γυναίκες ξεχωρίζει η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και η υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Δείτε όλα τα ονόματα των εκλεγμένων γυναικών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Θεμιστοκλή
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ (ΜΑΡΙΛΙΖΑ) του Διονυσίου
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) του Φωτίου
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ του Βασιλείου
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ του Δημητρίου
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΝΑ) του Γεωργίου
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του Βασιλείου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) του Πέτρου
ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ (ΓΙΩΤΑ) του Λεωνίδα
ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) του Γεωργίου
ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ) του Γεωργίου
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του Παναγιώτη
ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) του Πέτρου
ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ του Στέφανου
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του Παύλου
ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ του Ιωάννη
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου
ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Δημητρίου
ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Στεργίου
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Εμμανουήλ
ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) του Δημητρίου
ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ) του Χαράλαμπου
ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ του Ιωάννη
Ραλλία Χρηστίδου
Η Ραλλία Χρηστίδου μπορεί να μην κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για να μπει στην ευρωβουλή πριν από έναν μήνα, ωστόσο το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών την βάζει στην εθνική αντιπροσωπεία στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας.

Κατερίνα Νοτοπούλου
Η Κατερίνα Νοτοπούλου ανήκει επίσης στους ηττημένους της 26ης Μαΐου, αφού ο συνδυασμός της απέτυχε να βρεθεί στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη. Κεφαλαιοποίησε ωστόσο την αναγνωρισιμότητα της περασμένης περιόδου και βγήκε πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης, μπαίνοντας στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου εκλέγεται Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Instagram
Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται και η πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη και η Θεανώ Φωτίου που ανέλαβαν, μεταξύ άλλων υπουργικές θέσεις στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Δώρα Αυγέρη
Ξανθιώτισσα δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κατέβηκε και κατάφερε να βγει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσίαζε το μεσημεριανό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης ως τον περασμένο Μάιο, όταν και ανακοίνωσε την αποχώρησή της προκειμένου να κατέβει υποψήφια στις εκλογές.

Η Δώρα Αυγέρη από το στούντιο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη στα έδρανα της νέας βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σουλτάνα Ελευθεριάδου
Η Τάνια Ελευθεριάδου, δικηγόρος στην Καβάλα κατάφερε και αυτή να εξασφαλίσει μια έδρα στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το «ευχαριστώ» είναι λίγο, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν και τελικά προσήλθαν στις κάλπες, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και «σταύρωσαν» το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο» έγραφε μετά την εκλογή της στο Facebook, η δικηγόρος.

Η Τάνια Ελευθεριάδου εξελέγη για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ
Γιώτα Πούλου
Αρχιτέκτονας από τη Βοιωτία, η Γιώτα Πούλου είναι ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αφού έδωσε τη μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η απερχόμενη Δήμαρχος στη Λιβαδειά, κατέβηκε στις εθνικές εκλογές και εξελέγη για πρώτη φορά στην Βοιωτία.

Η πρώην Δήμαρχος στη Λιβαδειά εκλέγεται βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ
Κυριακή Μάλαμα
Η Κυριακή Μάλαμα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ιδιαίτερα γνώριμο επίθετο. Η αδερφή του γνωστού τραγουδιστή Σωκράτη Μάλαμα γεννήθηκε στη Συκιά Χαλκιδικής το 1961, σπούδασε θέατρο και εργάζεται από το 1995 ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ3. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς παραγωγές ντοκιμαντέρ με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Εδώ και χρόνια είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ενώ μεταξύ άλλων ήταν υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Η Κυριακή Μάλαμα, αδερφή του τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα
Καλλιόπη Βέττα
Η τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα αποδέχτηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και κατέβηκε στην Κοζάνη υποψήφια. Βρίσκεται λοιπόν μεταξύ των γυναικών και των νεοφώτιστων στη νέα Βουλή που ορκίζεται αύριο.

Η Καλλιόπη Βέττα μπροστά από την κάλπη την Κυριακή των εκλογών
Γυναίκα στο τιμόνι και τρεις ακόμη βουλευτές για το ΚΙΝΑΛ
Δείτε τη λίστα με τις γυναίκες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη νέα Βουλή. Εχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως η Εύη Χριστοπουλοπούλου δεν επανεκλέγεται με το ΚΙΝΑΛ.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) του Ιωάννη
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ) του Γεωργίου
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) του Δημητρίου
ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Θεοφάνη
Νάντια Γιαννακοπούλου
Εκτός από τη Φώφη Γεννηματά, τρεις γυναίκες από τους συνολικά 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ παίρνουν το εισιτήριο για τη νέα Βουλή. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου, σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Μάξιμου Μουμούρη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ με τον σύζυγό της Μάξιμο Μουμούρη
Λίτσα Λιακούλη
Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις, ενώ διετέλεσε δημοσιογράφος για χρόνια. Από το 2011 και μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και κατά τη διάρκεια της θητείας της ίδρυσε μια από τις μεγαλύτερες πρότυπες κοινωνικές δομές, το «Εργαστήρι Ζωής», που κατέκτησε το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εχει ολοκληρώσει μουσικές σπουδές, ενώ ασχολείται με τη συγγραφή, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά.

Μείον μία βουλευτής, από τα έδρανα του ΚΚΕ
Εκτός από την πρώην γενική γραμματέα να τοποθετείται στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, αλλά και την Λιάνα Κανέλλη στην Α’ Αθήνας, συνολικά και αρχικά εκλέχτηκαν 5 γυναίκες με το κομμουνιστικό κόμμα στη νέα Βουλή. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου που εκλέχτηκε στην Ανατολική Αττική παραιτήθηκε και την έδρα της αναλαμβάνει ο Γιάννης Γκιόκας.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, με το ΚΚΕ, εκλέγονται οι εξής τέσσερις γυναίκες βουλευτές:

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) του Χρήστου
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ του Εμμανουήλ
ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ του Αποστόλου
Μαρία Κομνηνάκα
Η Μαρία Κομνηνάκα, μόλις των 31 ετών είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής που εκλέγεται στη Λέσβο με το ΚΚΕ και η δεύτερη γυναίκα βουλευτής στην κοινοβουλευτική ιστορία του νησιού (πρώτη ήταν η Χριστιάνα Καλογήρου που εξελέγη το 2004 με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ).

Η Μαρία Κομνηνάκα είναι το νέο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ και η πρώτη γυναίκα βουλευτής του κόμματος από τη Λέσβο
Δικηγόρος στο επάγγελμα, υποψήφια με το ΚΚΕ και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, χρόνια στέλεχος στο Κίνημα Ειρήνης και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, θα είναι μια από τους τρεις νέους εκπροσώπους του νησιού μας στη νέα Βουλή (οι άλλοι δυο είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, και ο Γιάννης Μπουρνούς, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γυναίκες στην Ελληνική Λύση
Το νέο κόμμα στην ελληνική Βουλή, εκείνο του Κυριάκου Βελόπουλου εκλέγει τρεις γυναίκες από τους δέκα συνολικά βουλευτές. Οι κυρίες της Ελληνικής Λύσης που μπαίνουν στο κοινοβούλιο είναι οι παρακάτω:

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Κωνσταντίνου
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΧΑΙΔΩ του Δημητρίου

Η Αικατερίνη – Αναστασία Αλεξοπούλου μια από τις τρεις γυναίκες βουλευτές που εκλέγονται με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου
Με γνώριμες γυναικείες παρουσίες στη Βουλή το ΜέΡΑ25
Το μικρότερο κοινοβουλευτικό κόμμα αυτής της νέας περιόδου, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη εκλέγει γυναίκες σε 4 από τις 9 βουλευτικές του έδρες. Τρεις από τις τέσσερις νέες βουλευτές εισέρχονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Αθανασίου
ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ του Ηλία
ΑΠΑΤΖΙΔΗ ΜΑΡΙΑ του Κυρίλλου
ΑΔΑΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Στεργίου
Σοφία Σακοράφα
Η πρώην ευρωβουλευτής, που έμεινε εκτός ευρωβουλής καθώς το κόμμα βρέθηκε να υπολείπεται κάποιες χιλιάδες ψήφων προκειμένου να πιάσει το 3%, επιστρέφει στην ελληνική Βουλή έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας. Είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, πριν βάλει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή.

Η Σοφία Σακοράφα εκλέγεται βουλευτής με το ΜέΡΑ25
Αγγελική Αδαμοπούλου
Υποψήφια διδάκτωρ ανώτατων σπουδών στα ανθρώπινα δικαιώματα, University Carlos III, Madrid. Εργάζεται ως δικηγόρος ενώ, όπως δηλώνει στο βιογραφικό της έχει μουσικές σπουδές φωνητικής.

Η Αγγελική Αφαμοπούλου βουλευτής με το ΜέΡΑ25
Μαρία Απατζίδη
Η μόλις 29 ετών πωλήτρια σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών δηλώνει πως έστειλε μήνυμα στον Γιάνη Βαρουφάκη πριν από λίγους μήνες. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ θέλησε να τη γνωρίσει από κοντά και εκείνη μπήκε τελικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος και αναμένεται να περάσει αύριο την πόρτα της Βουλής με τους υπόλοιπους 8 εκλεγμένους του ΜέΡΑ25.

Η Μαρία Απατζίδη εκλέγεται στη Βουλή με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη
Κωνσταντίνα Αδάμου
Η Κωνσταντίνα Αδάμου είναι η βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη που μπαίνει στη Βουλή με το ΜέΡΑ15. Είναι 33 ετών και έχει αποφοιτήσει από την φιλοσοφική του ΑΠΘ. Εργαζόταν ως Ιστορικός – Φιλόλογος και είχε δικό της φροντιστήριο στη συμπρωτεύουσα.

Η Κωνσταντίνα Αδάμου που εκλέγεται με το ΜέΡΑ25
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΟΥΛΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΚΚΕ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΙΝΑΛ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
ΜΕΡΑ25

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξαναζήστε στην Αρχαία Ελλάδα σε αυτό το Παιχνίδι Στρατηγικής
Grepolis – Free Online Game
Αυτό το εξοχικό σπίτι είναι μόνο 18τμ αλλά πρέπει να δείτε το εσωτερικό
Thegreatestlists
5 εκπληκτικοί τρόποι που το παιδί σας μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι
Lego Duplo
4 Αδερφές Έβγαζαν Την Ίδια Εικόνα για 40 Χρόνια – Μην Κλάψετε Όταν Δείτε Την Τελευταία Φωτογραφία
Daily Goals
Κάρντιφ από Δουβλίνο
€60 – skyscanner.net
Αυτό το εξοχικό σπίτι είναι μόνο 12τμ αλλά δείτε αυτό το εσωτερικό
Thelatestnewsdaily
Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Πολίτης | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
Παραίτηση στο ΚΙΝΑΛ: «Το κόμμα γίνεται μουσείο με υπερήλικες θαυμαστές του Αντρέα» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr
Το ζεϊμπέκικο της Σίας Κοσιώνη στη γιορτή του ΣΚΑΪ [βίντεο] | ΖΩΗ | iefimerida.gr
by Taboola

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:51
Νίκος Ανδρουλάκης: Γιατί με απογοήτευσε η Ούρσουλα φον ντερ Λέυεν
11:50
50% έκπτωση σε αναμνηστικά του Φεστιβάλ Αθηνών -Αντικείμενα και κοσμήματα από παλιές αφίσες
11:49
Διάβασαν τα χείλη της Μπιγιονσέ: Τι είπε μόλις είδε την Μέγκαν Μαρκλ
11:39
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου
11:32
Κουμουτσάκος για μεταναστευτικό: Θα ενισχυθούν τα μέτρα επιτήρησης συνόρων
11:23
Πρεμιέρα για τον Νίκο Κουρή με τον «Δον Ζουάν» -Στο πλευρό του η χορεύτρια και ηθοποιός σύζυγός του [εικόνες]
11:20
Συνωστισμός από κρουαζιερόπλοια στα Χανιά -Απόβαση σήμερα για 7.000 τουρίστες
11:19
Φάμελλος: Η ΝΔ προετοιμάζει σενάριο ξεπουλήματος της ΔΕΗ
11:19
Με μικρές διακυμάνσεις το άνοιγμα στο Χρηματιστήριο -Πτώση 0,10%
11:19
Viral: Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν κολυμβητές [βίντεο]
11:18
Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στα Πατήσια -Μπήκαν στο κατάστημα έρποντας [βίντεο]
11:11
Σταϊκούρας στο Συνέδριο του Economist -Ανάσες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις -Οι φοροελαφρύνσεις
11:00
Σάλος: Με εισήγηση Μεϊμαράκη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν Παπαδημούλη
11:00
Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές -Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο
10:49
Το προφίλ του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου: 27χρονος αγρότης, επιδειξιμανής, πατέρας δύο παιδιών
10:44
Η μανία με το ολόσωμο μαγιό -Ετσι το φορούν στην πόλη τα κορίτσια της μόδας, σαν body
10:39
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Ποζάρει άβαφη και χωρίς ρετούς με σέξι μπικίνι σε παραλία [εικόνα]
10:38
Κινδυνεύουν με αφανισμό οι μπανάνες Κολομβίας -Εμφανίστηκε θανατηφόρος μύκητας
10:30
Σταματάει το τραγούδι η Ραλλία Χρηστίδου -Θέλει να αφοσιωθεί στη Βουλή
10:30
Γοργά βήματα για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή από το υπουργείο Παιδείας
10:24
Δολοφονία βιολόγου: Την είδε τυχαία, την πάτησε με το αμάξι, την μαχαίρωσε και την έπνιξε
10:24
Κεραμέως για το άσυλο στα πανεπιστήμια: Mε τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η αστυνομία
10:11
Τιτανικός: Τελικά χωρούσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο πάνω στην πόρτα; – Τι απαντά ο ίδιος [βίντεο]
10:10
Μετράνε τις πληγές τους οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία -Καταστράφηκαν ροδάκινα και καλαμπόκια
10:10
Στην Ελλάδα ο Γουίλ Σμιθ για τις καλοκαιρινές του διακοπές -Με την οικογένειά του σε πολυτελή θαλαμηγό [εικόνες]
10:05
Προσοχή στην κακοκαιρία Αντίνοος: Οι 7 οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας [λίστα]
09:59
Ο πρίγκιπας Κάρολος ανησυχεί για το κλίμα: Κρίσιμοι οι επόμενοι 18 μήνες για την επιβίωσή μας
09:58
Συνήγορος Καταναλωτή: Να καταργηθεί το 1 ευρώ για έκδοση χάρτινων λογαριασμών ΔΕΗ
09:57
Κικίλιας: Δεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ
09:55
Οι 61 βουλευτίνες που θα ορκιστούν αύριο: Οι κάτω των 30 και τα «πρωτάκια» [εικόνες]
09:52
Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην αγορά ακινήτων -Βάζει μπλόκο η ΑΑΔΕ
09:45
Η Μενδώνη αλλάζει τον αρχιφύλακα της Ακρόπολης -Ηταν συγχρόνως και διαχειριστής εισιτηρίων!
09:44
Προ των πυλών η κακοκαιρία Αντίνοος -Η πορεία των φαινομένων λεπτό προς λεπτό [χάρτες & βίντεο]
09:43
Το θαυματουργό φυτό που θεραπεύει το έκζεμα -Μπορείς να το καλλιεργείς στο σπίτι σου
09:37
Ολυμπιακός: Παίρνει Μπόλντουιν, συζητά για αποχώρηση Μάντζαρη
09:35
Το Netflix κόβει σκηνή αυτοκτονίας από το «13 Reasons Why», μετά από αντιδράσεις
09:29
Αβραμόπουλος: Η νίκη Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα κατά του λαϊκισμού στην Ευρώπη
09:26
Αλλάζουν όλα στην αγορά εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ -Φρένο στα γυρισμένα χιλιόμετρα
09:13
Η Κατερίνα Καινούργιου αποκαλύπτει το τρικ της για να μην παίρνει κιλά, όταν τρώει λιχουδιές
09:08
Γερμανικός Τύπος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα
08:49
Βρετανία: Ο Ασάνζ δεν θα εκδοθεί σε χώρα που κινδυνεύει με θανατική ποινή
08:45
Η Τζόαν Μπαέζ σταματάει το τραγούδι: Δεν βγαίνει η φωνή μου
08:42
Πόσες θερμίδες πρέπει να κόψεις την ημέρα για να μειώσεις τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων και γήρανσης -Δεν είναι πολλές
08:35
Αυτή είναι η πρόταση συνεκμετάλλευσης του Ακιντζί για το φυσικό αέριο -Εκτακτο συμβούλιο αρχηγών στην Κύπρο
08:28
Η Σοφία Ζαχαράκη εξηγεί γιατί πρέπει το πρώτο κουδούνι να χτυπάει στις 08:15
08:24
Αγνωστοι «σήκωσαν» δύο χρηματοκιβώτια στη Θεσσαλονίκη -Μεγάλη η λεία των δραστών
08:22
Handelsblatt για Ελληνικό: Η επένδυση που τορπίλισε και παρεμπόδισε η κυβέρνηση Τσίπρα
08:22
Δολοφονία βιολόγου: Φωτογραφίες από το σημείο όπου ο δράστης δολοφόνησε την 60χρονη [εικόνες]
08:18
ΣΥΡΙΖΑ: Ο μετασχηματισμός και ο φόβος της Πασοκοποίησης -Το γκάζι Τσίπρα και τα καμπανάκια Σκουρλέτη
08:08
Συντάξεις χηρείας: Με τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου οι αυξήσεις

NEWSLETTER

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/oi-61-boyleytines-poy-tha-orkistoyn

Στέλλα Μπίζιου

Η Δικηγόρος Στέλλα Μπίζιου εξελέγη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας και αύριο θα ορκιστεί για πρώτη φορά βουλευτής.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα και είναι κόρη του επιχειρηματία Νίκου Μπίζιου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας.

Κατερίνα Μονογυιού
Ανάμεσα στις βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας ξεχωρίζει και η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού. Η Μυκονιάτισσα θα εισέλθει στη Βουλή μαζί με τις συναδέλφους της από το κόμμα της ΝΔ.

Η Κατερίνα Μονογυιού σε μια από τις φωτογραφίες της στο Instagram
Είναι πτυχιούχος διατροφής και διαιτολογίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα ως beauty therapist. Η νέα βουλευτής διατηρούσε το δικό της διαιτολογικό γραφείο στη Μύκονο, ενώ ασχολείται με τα κοινά από το 2012 όταν και κατέβηκε στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Νωρίτερα είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο του νησιού της.

Η διαιτολόγος Κατερίνα Μονογυιού που αναλαμβάνει καθήκοντα βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
Αυγερινοπούλου Διονυσία Θεοδώρα
Η Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου έχει διατελέσει ξανά βουλευτής. Πρωτομπήκε στη βουλή το 2009 με το επικρατείας της ΝΔ και επανεξελέγη το 2012.

Είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Δημόσιο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, τη Διεθνή Διαιτησία και το Δίκαιο των Διεθνών Επενδύσεων. Διατηρεί δικό της Δικηγορική Γραφείο στην Αθήνα.

Η βουλευτής της ΝΔ, Θεοδώρα Διονυσία Αυγερινοπούλου
Αννα Ευθυμίου
Η 39χρονη Αννα Ευθυμίου με καταγωγή από τα Γρεβενά ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Εχει διατελέσει εντεταλμένη του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Νεολαίας, αλλά και εκπρόσωπος της ΝΔ στα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας.

Η Αννα Ευθυμίου, από τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στα έδρανα της ΝΔ στη νέα Βουλή
Η Αννα Ευθυμίου ήταν υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2012, αλλά και στις δύο αναμετρήσεις του 2015, ωστόσο φέτος ήταν η εκλογική αναμέτρηση που έμελλε να την οδηγήσει στη Βουλή.

Η δικηγόρος και εργατολόγος Αννα Ευθυμίου εκλέγεται βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ
Κεφαλά Μαρία Αλεξάνδρα
Η 34χρονη παιδίατρος από τα Ιωάννινα, εξασφάλισε και εκείνη την είσοδό της στη Βουλή. Μέλος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ επί σειρά ετών και το μικρότερο αιρετό μέλος της ΝΟΔΕ, σε ηλικία 25 ετών.

Από μέλος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ στα έδρανα της Βουλής με τη ΝΔ
Σκόνδρα Ασημίνα
Λογίστρια από την Καρδίτσα η Ασημίνα Σκόνδρα είχε προσπαθήσει αρκετές φορές την είσοδό της στη βουλή. Συνταξιούχος νομαρχιακή υπάλληλος εκλέχτηκε νομαρχιακή σύμβουλος το 2002 και ήταν υποψήφια με τη ΝΔ από το 2004 και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έκτοτε. Αυτή τη φορά κατάφερε να εκλεγεί.

Η βουλευτής της ΝΔ, Ασημίνα Σκόνδρα
Παρασκευή Βρυζίδου
Η πολιτική μηχανικός από την Κοζάνη που εδώ και χρόνια ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέγεται δήμαρχος με τεράστια ποσοστά, αποφάσισε να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η Παρασκευή Βρυζίδου εκλέγεται βουλευτής με τη ΝΔ
Μαριλένα Σουκούλη
Πολιτικός Μηχανικός στην Κόρινθο και μητέρα δύο παιδιών, η Μαριλένα Σουκούλη αποφάσισε να διεκδικήσει μια έδρα στην ελληνική βουλή και τα κατάφερε.

Μια εκ των γυναικών βουλευτών της ΝΔ, η Μαριλένα Σουκούλη
Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα
Μάχιμη δικηγόρος στα Τρίκαλα, ασχολείται με τα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια. Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ το 2004, το 2007 και το 2009 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Τώρα έκανε την ανατροπή.

Η Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, ένα νέο πρόσωπο που εκλέγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο
Με Ραλλία Χρηστίδου και Κατερίνα Νοτοπούλου, στη νέα Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ
Με 23 βουλευτικές έδρες να πηγαίνουν σε γυναίκες στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν και η πλειονότητα των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει την… κρυάδα της Βουλής, ανάμεσα στις 23 γυναίκες ξεχωρίζει η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και η υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Δείτε όλα τα ονόματα των εκλεγμένων γυναικών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Θεμιστοκλή
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ (ΜΑΡΙΛΙΖΑ) του Διονυσίου
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) του Φωτίου
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ του Βασιλείου
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ του Δημητρίου
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΝΑ) του Γεωργίου
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του Βασιλείου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) του Πέτρου
ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ (ΓΙΩΤΑ) του Λεωνίδα
ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) του Γεωργίου
ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ) του Γεωργίου
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του Παναγιώτη
ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) του Πέτρου
ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ του Στέφανου
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του Παύλου
ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ του Ιωάννη
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου
ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Δημητρίου
ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Στεργίου
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Εμμανουήλ
ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) του Δημητρίου
ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ) του Χαράλαμπου
ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ του Ιωάννη
Ραλλία Χρηστίδου
Η Ραλλία Χρηστίδου μπορεί να μην κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για να μπει στην ευρωβουλή πριν από έναν μήνα, ωστόσο το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών την βάζει στην εθνική αντιπροσωπεία στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας.

Κατερίνα Νοτοπούλου
Η Κατερίνα Νοτοπούλου ανήκει επίσης στους ηττημένους της 26ης Μαΐου, αφού ο συνδυασμός της απέτυχε να βρεθεί στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη. Κεφαλαιοποίησε ωστόσο την αναγνωρισιμότητα της περασμένης περιόδου και βγήκε πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης, μπαίνοντας στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου εκλέγεται Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Instagram
Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται και η πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη και η Θεανώ Φωτίου που ανέλαβαν, μεταξύ άλλων υπουργικές θέσεις στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Δώρα Αυγέρη
Ξανθιώτισσα δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κατέβηκε και κατάφερε να βγει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσίαζε το μεσημεριανό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης ως τον περασμένο Μάιο, όταν και ανακοίνωσε την αποχώρησή της προκειμένου να κατέβει υποψήφια στις εκλογές.

Η Δώρα Αυγέρη από το στούντιο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη στα έδρανα της νέας βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σουλτάνα Ελευθεριάδου
Η Τάνια Ελευθεριάδου, δικηγόρος στην Καβάλα κατάφερε και αυτή να εξασφαλίσει μια έδρα στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το «ευχαριστώ» είναι λίγο, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν και τελικά προσήλθαν στις κάλπες, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και «σταύρωσαν» το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο» έγραφε μετά την εκλογή της στο Facebook, η δικηγόρος.

Η Τάνια Ελευθεριάδου εξελέγη για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ
Γιώτα Πούλου
Αρχιτέκτονας από τη Βοιωτία, η Γιώτα Πούλου είναι ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αφού έδωσε τη μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η απερχόμενη Δήμαρχος στη Λιβαδειά, κατέβηκε στις εθνικές εκλογές και εξελέγη για πρώτη φορά στην Βοιωτία.

Η πρώην Δήμαρχος στη Λιβαδειά εκλέγεται βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ
Κυριακή Μάλαμα
Η Κυριακή Μάλαμα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ιδιαίτερα γνώριμο επίθετο. Η αδερφή του γνωστού τραγουδιστή Σωκράτη Μάλαμα γεννήθηκε στη Συκιά Χαλκιδικής το 1961, σπούδασε θέατρο και εργάζεται από το 1995 ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ3. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς παραγωγές ντοκιμαντέρ με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Εδώ και χρόνια είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ενώ μεταξύ άλλων ήταν υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Η Κυριακή Μάλαμα, αδερφή του τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα
Καλλιόπη Βέττα
Η τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα αποδέχτηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και κατέβηκε στην Κοζάνη υποψήφια. Βρίσκεται λοιπόν μεταξύ των γυναικών και των νεοφώτιστων στη νέα Βουλή που ορκίζεται αύριο.

Η Καλλιόπη Βέττα μπροστά από την κάλπη την Κυριακή των εκλογών
Γυναίκα στο τιμόνι και τρεις ακόμη βουλευτές για το ΚΙΝΑΛ
Δείτε τη λίστα με τις γυναίκες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη νέα Βουλή. Εχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως η Εύη Χριστοπουλοπούλου δεν επανεκλέγεται με το ΚΙΝΑΛ.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) του Ιωάννη
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ) του Γεωργίου
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) του Δημητρίου
ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Θεοφάνη
Νάντια Γιαννακοπούλου
Εκτός από τη Φώφη Γεννηματά, τρεις γυναίκες από τους συνολικά 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ παίρνουν το εισιτήριο για τη νέα Βουλή. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου, σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Μάξιμου Μουμούρη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ με τον σύζυγό της Μάξιμο Μουμούρη
Λίτσα Λιακούλη
Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις, ενώ διετέλεσε δημοσιογράφος για χρόνια. Από το 2011 και μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και κατά τη διάρκεια της θητείας της ίδρυσε μια από τις μεγαλύτερες πρότυπες κοινωνικές δομές, το «Εργαστήρι Ζωής», που κατέκτησε το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εχει ολοκληρώσει μουσικές σπουδές, ενώ ασχολείται με τη συγγραφή, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά.

Μείον μία βουλευτής, από τα έδρανα του ΚΚΕ
Εκτός από την πρώην γενική γραμματέα να τοποθετείται στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, αλλά και την Λιάνα Κανέλλη στην Α’ Αθήνας, συνολικά και αρχικά εκλέχτηκαν 5 γυναίκες με το κομμουνιστικό κόμμα στη νέα Βουλή. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου που εκλέχτηκε στην Ανατολική Αττική παραιτήθηκε και την έδρα της αναλαμβάνει ο Γιάννης Γκιόκας.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, με το ΚΚΕ, εκλέγονται οι εξής τέσσερις γυναίκες βουλευτές:

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) του Χρήστου
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ του Εμμανουήλ
ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ του Αποστόλου
Μαρία Κομνηνάκα
Η Μαρία Κομνηνάκα, μόλις των 31 ετών είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής που εκλέγεται στη Λέσβο με το ΚΚΕ και η δεύτερη γυναίκα βουλευτής στην κοινοβουλευτική ιστορία του νησιού (πρώτη ήταν η Χριστιάνα Καλογήρου που εξελέγη το 2004 με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ).

Η Μαρία Κομνηνάκα είναι το νέο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ και η πρώτη γυναίκα βουλευτής του κόμματος από τη Λέσβο
Δικηγόρος στο επάγγελμα, υποψήφια με το ΚΚΕ και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, χρόνια στέλεχος στο Κίνημα Ειρήνης και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, θα είναι μια από τους τρεις νέους εκπροσώπους του νησιού μας στη νέα Βουλή (οι άλλοι δυο είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, και ο Γιάννης Μπουρνούς, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γυναίκες στην Ελληνική Λύση
Το νέο κόμμα στην ελληνική Βουλή, εκείνο του Κυριάκου Βελόπουλου εκλέγει τρεις γυναίκες από τους δέκα συνολικά βουλευτές. Οι κυρίες της Ελληνικής Λύσης που μπαίνουν στο κοινοβούλιο είναι οι παρακάτω:

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Κωνσταντίνου
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΧΑΙΔΩ του Δημητρίου

Η Αικατερίνη – Αναστασία Αλεξοπούλου μια από τις τρεις γυναίκες βουλευτές που εκλέγονται με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου
Με γνώριμες γυναικείες παρουσίες στη Βουλή το ΜέΡΑ25
Το μικρότερο κοινοβουλευτικό κόμμα αυτής της νέας περιόδου, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη εκλέγει γυναίκες σε 4 από τις 9 βουλευτικές του έδρες. Τρεις από τις τέσσερις νέες βουλευτές εισέρχονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Αθανασίου
ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ του Ηλία
ΑΠΑΤΖΙΔΗ ΜΑΡΙΑ του Κυρίλλου
ΑΔΑΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Στεργίου
Σοφία Σακοράφα
Η πρώην ευρωβουλευτής, που έμεινε εκτός ευρωβουλής καθώς το κόμμα βρέθηκε να υπολείπεται κάποιες χιλιάδες ψήφων προκειμένου να πιάσει το 3%, επιστρέφει στην ελληνική Βουλή έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας. Είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, πριν βάλει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή.

Η Σοφία Σακοράφα εκλέγεται βουλευτής με το ΜέΡΑ25
Αγγελική Αδαμοπούλου
Υποψήφια διδάκτωρ ανώτατων σπουδών στα ανθρώπινα δικαιώματα, University Carlos III, Madrid. Εργάζεται ως δικηγόρος ενώ, όπως δηλώνει στο βιογραφικό της έχει μουσικές σπουδές φωνητικής.

Η Αγγελική Αδαμοπούλου βουλευτής με το ΜέΡΑ25


Η μόλις 29 ετών πωλήτρια σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών δηλώνει πως έστειλε μήνυμα στον Γιάνη Βαρουφάκη πριν από λίγους μήνες. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ θέλησε να τη γνωρίσει από κοντά και εκείνη μπήκε τελικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος και αναμένεται να περάσει αύριο την πόρτα της Βουλής με τους υπόλοιπους 8 εκλεγμένους του ΜέΡΑ25.

Η Μαρία Απατζίδη εκλέγεται στη Βουλή με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη


Κωνσταντίνα Αδάμου
Η Κωνσταντίνα Αδάμου είναι η βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη που μπαίνει στη Βουλή με το ΜέΡΑ15. Είναι 33 ετών και έχει αποφοιτήσει από την φιλοσοφική του ΑΠΘ. Εργαζόταν ως Ιστορικός – Φιλόλογος και είχε δικό της φροντιστήριο στη συμπρωτεύουσα.

Η Κωνσταντίνα Αδάμου που εκλέγεται με το ΜέΡΑ25

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/politiki/oi-61-boyleytines-poy-tha-orkistoyn