Στο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης μουσικής του Ωδείου Ρυθμός συμμετέχουν βρέφη από 10 μηνών έως 4 ετών με τη συνοδεία ενός γονέα. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την αξιοποίηση των μουσικών δυνατοτήτων που φέρουν τα παιδιά από τη γέννησή τους. Μέσα από μουσικές δραστηριότητες και μουσικά ερεθίσματα που περιλαμβάνουν ακροάσεις και χρήση μουσικών οργάνων, σε ένα ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του μουσικού τους ταλέντου. Άλλωστε σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, η περίοδος από τη γέννηση ως την ηλικία των τεσσάρων και 5 ετών είναι η πιο σημαντική για την ανάπτυξη του μουσικού ταλέντου ενός παιδιού.
Στο Πρόγραμμα παράλληλα επιτυγχάνεται:
• η συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών
• η σύνδεση και αλληλεπίδρασή τους με άλλα παιδιά
• η αλληλεπίδραση βρέφους-γονέα
• η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους.
• η ανάπτυξη της ικανότητάς τους να μαθαίνουν.

Υπεύθυνη προγράμματος: Μαντώ Αναστασίου

ΜΑΝΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ- ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ
ΩΔΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΡΥΘΜΟΣ

Η Μαντώ Αναστασίου γεννήθηκε στο Βόλο.
Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μουσικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στην κατεύθυνση Μουσικολογίας-Μουσικοπαιδαγωγικής.
Το 2010 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά. Το 2011, έλαβε πτυχίο βιολιού από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου (τάξη Νεβιάννας Κούλτσεβα) με βαθμό Άριστα. Από το 2013 έως 2015 υπήρξε μέλος της ομάδας μουσικοκινητικής «Τρίλιες», με την οποία πραγματοποίησαν προγράμματα για παιδιά στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Από την ηλικία των 10 ετών, υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου, ενώ από το 2007 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου.