Τελικά δεκτή έγινε η παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ Χ.Μπαλή από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αποκαλύπτει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το istigmes.gr ,το οποίο & είχε αποκαλύψει το θέμα της υποβοήθησης παραίτησης λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου. Ο κ. Μπαλής επέμεινε στη παραίτηση του έπειτα από την σύγκρουση στην οποία βρέθηκε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ.Σερέτη με αφορμή κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρεμβάσεις στην λειτουργία του ως Διοικητής, από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ με την κάλυψη ισχυρού τοπικού βουλευτή.

«Οχι σε διοικητή ανδρείκελο στο ΓΝΛ»

Στο θέμα των παρεμβασεων αναφέρεται σήμερα και η συνδικαλιστική παράταξη Ανανεωτική Κίνηση του ΓΝΛ , η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως βρίσκεται απέναντι στην λογική να υπάρχει διοικητής κομματικό ανδρείκελο στο ΓΝΛ. Στην ανακοινωση η παράταξη ζητά “να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Χαρ. Μπαλή και να κριθεί το έργο του αποκλειστικά με γνώμονα την ουσιαστική προσφορά του” ενώ αδήριτη είναι η ανάγκη της ύπαρξης ενός διοικητή ο οποίος “δεν αποτελεί κομματικό ανδρείκελο αλλά απρόσκοπτο λειτουργό στον πολύπαθο τομέα της υγείας”.

Ολοκληρη η ανακοίνωσή της συνδικαλιστικής παράταξης: “Αναλογιζόμενοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συναδέλφους που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στο ΔΣ του Σωματείου μας, αδυνατούμε να μείνουμε αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη δήλωση παραίτησης του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το τελευταίο διάστημα αναπαράγεται στον τοπικό Τύπο μία σειρά δημοσιευμάτων που περιγράφει ως κύρια αιτία της παραίτησης του Διοικητή την προώθηση κομματικών πρακτικών. Πιο συγκεκριμένα φημολογείται πως μέλη της ΔΑΚΕ με έξωθεν παρέμβαση υπέδειξαν την κατάρτιση του στελεχιακού δυναμικού του ΓΝΛ.

Ως Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση θεωρούμε πως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις απηχούν παλιότερες εποχές και αποτελούν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΛ. Παράλληλα, ουδεμία σχέση έχουν με το πολιτικό ήθος που ευαγγελιζόταν προεκλογικά η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. Αναμένουμε, λοιπόν, από τη ΔΑΚΕ την τοποθέτηση της περί των προαναφερθέντων δημοσιευμάτων.

Όπως στο πρόσφατο παρελθόν η Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση αγωνίστηκε ανιδιοτελώς και μαζί με τη ΔΑΚΕ απέναντι στα κοινά προβλήματα έτσι και τώρα δε θα διστάσει να ψέξει και να στηλιτεύσει πρακτικές που στρέφονται κατά των εργαζομένων. Κάνουμε έκκληση στους κυβερνώντες να αποδείξουν έμπρακτα τη θέλησή τους για μία χώρα μακριά από τα πάθη του παρελθόντος και τις διαχωριστικές γραμμές. Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Μπαλή και να κριθεί το έργο του αποκλειστικά με γνώμονα την ουσιαστική προσφορά του. Εξάλλου θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την ύπαρξη ενός διοικητή ο οποίος δεν αποτελεί κομματικό ανδρείκελο αλλά απρόσκοπτο λειτουργό στον πολύπαθο τομέα της υγείας.

ΥΓ: Δεν υπάρχει επίσημη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου και ούτε καν συζήτηση για όσα γράφτηκαν” καταλήγει η ανακοίνωση της Ανανεωτικής Ενωτικής Κίνησης”.