Με μία απόφαση πρόκληση, η οποία ωστόσο είναι απόλυτως συμβατή της αντίληψης μεγαλομανίας που έχει ως προς τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και το φαίνεσθε της επικοινωνίας , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δίνει χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια γιγαντοοθόνης προκειμένου να προβάλει σε video τα έργα της Περιφέρειας κατά την διάρκεια του αναπτυξιακού Forum που θα γίνει στα τέλη του μήνα στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον αριθμό απόφασης 50 της Περιφέρειας που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η “συνολική αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (12.600,00 ευρώ) μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. και καλύπτει όλα τα έξοδα για την υλοποίηση του έργου της παρούσης. Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε ένα μήνα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που θα συναφθεί. Η αμοιβή θα καταβληθεί εφάπαξ με την ολοκλήρωση του έργου“.

Ο κ. Αγοραστός φαίνεται πως δεν αρκείται για την προβολή του έργο του σε μια οικονομικότερη λύση προβολής, όπως τα σλάιντ προβολής και επιλέγει να ξοδέψει 12600 +ΦΠΑ ευρώ, για την ενοικίαση γιγαντοοθόνης, που κοστίζει όσο ο μισθός ενός χρόνου ενός νεοπροσλαμβανομενου καθηγητή στο Δημόσιο. Ο κ. Αγοραστός βεβαίως δεν βγάζει από την τσέπη του για το εν λόγω επικοινωνιακό έξοδο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του – μεταξύ αυτών ο Μ.Σχοινάς Αντιπρόεδρος της Κομισιόν- , αλλά χρησιμοποιεί τα χρήματα “ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΒΟΛΗ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ /ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΤΟΥ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020″.

Είναι πάντως να αναρωτιέται κανείς… Αφού θα δωθούν τόσα λεφτά για την γιγαντοοθόνη, πόσα συνολικά είναι τα χρήματα που θα δαπανηθούν απο την Περιφέρεια για το Forum; Κάθε απάντηση δεκτή.