Στη λίστα των καλύτερων προορισμών για οικογενειακές διακοπές το 2019 ενέταξε το μεγάλο βρετανικό τουριστικό γραφειο On The Beach την Σκιάθο.

Στο Family Beach Index που συνέταξε η βρετανική εταιρεία, η Κρήτη βρέθηκε πρώτη μαζί με 10 ακόμα φιλικούς για τις οικογένειες τουριστικούς προορισμούς ενώ η Σκιάθος βρίσκεται στην 38η θέση της καλύτερης 50αδας.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις των καταλυμάτων, οι φυσικές ομορφιές του νησιού, οι ρηχές αμμουδερές και εύκολες στην πρόσβαση παραλίες, τα θεματικά πάρκα, το γεγονός ότι η μέση θερμοκρασία στην Κρήτη είναι 24 βαθμοί Κελσίου από το Μάϊο έως τον Οκτώβριο και οι αμέτρητες δραστηριότητες που προσφέρονται κάνουν τις διακοπές στην Κρήτη αξέχαστες και συντελούν ώστε να χαρακτηριστεί ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων συντάχθηκε η λίστα των 50 συνολικά προορισμών ήταν η θερμοκρασία του αέρα, η θερμοκρασία της θάλασσας, ο αριθμός των αξιοθέατων που ταιριάζουν σε οικογένειες, η διάρκεια της πτήσης από τη Μεγάλη Βρετανία και το μέσο κόστος διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια.

Η Σκιάθος συγκέντρωσε 75,1 βαθμούς, με τη μέση θερμοκρασία ατμόσφαιρας στους 22 βαθμούς, θάλασσας 22,5 κ.λπ.

Δείτε την λίστα εδώ

Πηγή:onthebeach.co.uk, http://www.myvolos.net/η-σκιάθος-σε-λίστα-κορυφαίων-προορισμ/