Στους βασικούς στόχους της νέας κυβέρνησης η πάταξη της γραφειοκρατίας. Στο στούντιο της ΕΡΤ1 ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι τελευταία, προτελευταία σε όλους τους ψηφιακούς δείκτες. Ο στόχος είναι να κινηθούμε πολύ γρήγορα γιατί είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Θα παράσχουμε έργο πολύ γρήγορα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στο δείκτη ψηφιοποίησης. Ο στόχος -που είναι εφικτός- είναι να προσεγγίσουμε το μέσο όρο. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο προετοιμασμένος πρωθυπουργός και έχω διαπιστώσει την εμμονή του στη λεπτομέρεια».

«Τα διάφορα μητρώα δεν μιλάνε μεταξύ τους, δεν διαλειτουργούν, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Το νεο υπουργείο μπορεί να το πράξει και σιγά σιγά θα αρχίσει να σκοτώνει το χαρτί. Οι πρώτες ενέργειες χρειάζονται 6-9 μήνες, τα μεγάλα πράγματα θα τα δούμε να συμβαίνουν σε 2 με 2,5 χρόνια. Θέλουμε τους ανθρώπους δίπλα μας».

«Ο κόσμος κάποια στιγμή θα καταφέρει να τα κάνει όλα μέσα από το κινητό», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «το καλύτερο παράδειγμα είναι η Αγγλία όπου φτιάχτηκε ένα site στο οποιο βρίσκουν οι πολίτες όλες τις πληροφορίες».

«Το Δημόσιο θα αποκτήσει μια πύλη επαφής με τον πολίτη» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: ΕΡΤ