Η Αλόννησος, όπου βρίσκεται το παλαιότερο και μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη (Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων), θα περιλαμβάνεται μεταξύ των 50 κορυφαίων προορισμών για καταδυτικό τουρισμό (scuba diving) παγκοσμίως, στον νέο εξειδικευμένο ταξιδιωτικό οδηγό του National Geographic, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το 2020. Για τον σκοπό αυτό, το νησί των Σποράδων επισκέφθηκαν από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου δύο συγγραφείς-δημοσιογράφοι του περιοδικού, σε δημοσιογραφικό ταξίδι (Press Trip) που διοργάνωσε ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η προβολή κάθε περιοχής, αλλά και γενικότερα της χώρας, θα εκτείνεται σε επτά σελίδες του οδηγού αποκλειστικά αφιερωμένες στον προορισμό, ενώ το βιβλίο θα προλογίσει η γνωστή ωκεανογράφος Dr Sylvia Earle. Επιπλέον, μέχρι την έκδοση του τελικού προϊόντος θα δημοσιευτούν σειρά ταξιδιωτικών άρθρων, που ως στόχο θα έχουν την προώθηση τόσο του οδηγού όσο και των ειδικότερων προορισμών.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός θα εκδοθεί αρχικά στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο Random House και θα διατίθεται προς πώληση σε έντυπη και ψηφιακή μορφή μέσω μεγάλων δικτύων, όπως οι Βarnes & Noble και η Amazon. 

Πηγή:tornosnews.gr