Στις 3 το μεσημέρι, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Μπέου που αποποιήθηκε κάθε ευθύνης και επιτέθηκε κατά δικαστών και τραπεζών που επιτρέπουν στην ΕΡΓΗΛ με δικαστικές αποφάσεις να αδειάζει τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, κατασχέθηκαν ακόμη 500.000 ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Θεσσαλίας»  για κατάσχεση από τον ίδιο λογαριασμό της Eurobank που έγινε και η αφαίμαξη των 480.000 ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Οι λογαριασμοί παρότι δεσμευμένοι από την  ΕΡΓΗΛ τροφοδοτήθηκαν με χρήματα από τη ΔΕΥΑΜΒ και απαντήσεις για ποιον λόγο συνέβαινε αυτό δεν δόθηκαν. Στις 3 το μεσημέρι σήμερα έγινε νέα κατάσχεση.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Η εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η οποία φέσωσε με 12.000.000€ τη ΔΕΥΑΜΒ για έργο που ποτέ δεν ολοκλήρωσε, τώρα προσπαθεί να διασπαθίσει άλλα τόσα λόγω της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξαν κατά το παρελθόν οι τότε υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας στα χέρια της αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο το οποίο μόνο η νυν δημοτική αρχή ανέδειξε και πολεμά όσο ποτέ, κάτι που δεν έπραξε κανένας άλλος από όσους υποχρεούνταν κατά το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

Και ενώ η ΕΡΓΗΛ δεν κατάφερε να αρπάξει τα 9.209.772,94 €. που προσπάθησε πέρυσι, φέτος από την αρχή του χρόνου προσπαθεί με συνεχείς συντηρητικές και αναγκαστικές κατασχέσεις να υφαρπάξει για δήθεν τόκους ποσό περί το 1.418.518,00€ από τα διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ. Στις 19.04.2019 επέδωσε νέο κατασχετήριο στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ. Άμεσα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η ΔΕΥΑΜΒ και πριν ακόμη της επιδοθεί οποιοδήποτε δικόγραφο κατέθεσε ανακοπές, αιτήσεις αναστολής και δίκασε την Μεγάλη Πέμπτη δύο προσωρινές διαταγές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ήδη δυνάμει των από 25.04.2019 προσωρινών διαταγών ο κ. Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανέστειλε την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, ωστόσο, σε αντίθεση με όλες τις άλλες τράπεζες, η ΕURΟΒΑΝΚ αυτοβούλως προέβη σε δήλωση τρίτου, ενώ παρέδωσε παρανόμως προς την ΕΡΓΗΛ διαθέσιμα από λογαριασμό που γνώριζε ότι είναι ακατάσχετος και παρά το από 20.04.2019 εξώδικο που της αποστείλαμε.

Ήδη, σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει στην κατάθεση μηνύσεως για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ και της EUROBANK και έπεται η άμεση κατάθεση αγωγής για την επιστροφή όλων των χρημάτων.

Δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι οποιαδήποτε μεθόδευση εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και του Βολιώτικου λαού θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι και θα συνεχίσουμε πάση δυνάμει να διεκδικούμε μέχρι τελευταίου ευρώ την επιστροφή όλων των χρημάτων που αχρεωστήτως έχει διασπαθίσει η ΕΡΓΗΛ ενώ πλησιάζει και η ώρα που θα λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι και ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Πηγή:https://e-thessalia.gr/neo-quot-sok-quot-i-ergil-sikose-akoma-500-000-eyro-apo-ti-deyamv-simera-to-mesimeri/