Το κατάντημα του Νοσοκομείου Βόλου, υποστελεχωμένο να υπολειτουργεί με προσωπικό στα όρια για να καλύψει κενά, χωρίς ρεπό και άδειες, περιέγραψαν σήμερα, μετά την κινητοποίηση των ιατρών και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου που βρίσκεται σε αποδόμηση.

Εργαζόμενοι ζήτησαν από τον Δήμο, τους βουλευτές να αναδείξουν το πρόβλημα και να πιέσουν για λύσεις από το Υπουργείο Υγείας καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός τόνισε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι πολύ σοβαρό και έφερε ως παράδειγμα τη νοσηλευτική υπηρεσία όπου υπάρχουν κενές περισσότερες από από 180 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΠΕ. Ανέφερε ότι στα μαγειρεία υπηρετούν πλέον μόνο δύο μόνιμοι χωρίς ρεπό και άδειες ενώ χθες έληξαν οι ατομικές συμβάσεις τεσσάρων εργαζομένων στα πλυντήρια και δεν υπάρχει αντικατάσταση.

Με μαύρη μάσκα, συμβολίζοντας το μέλλον του Νοσοκομείου όπως το αφήνει η Διοίκηση Δραμητινού, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Λ. Αναστασίου, μλιησε για απαράδεκτη κατάσταση με ελλείψεις παντού. «Θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου υγείας να σκύψει άμεσα πάνω στο πρόβλημα και να δώσει λύση. Θα πρέπει όλοι να εξεγερθούν. Και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα ψήφισμα για το Νοσοκομείο του Βόλου ως ένα ψήφισμα για την Νικαράγουα και την Κούβα. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για το θέμα και να το αναδείξει για να λυθεί».

IMG_20191127_112506
MALINDRETOS

Πηγή: http://www.myvolos.net/κραυγή-αγωνίας-εργαζομένων-στο-νοσοκ/