Σύμφωνα με Expertscape ο Βολιώτης γιαυτός Χρήστος Δερβένης είναι πρώτος στην Ελλάδα και μεταξυ αυτών που ανήκουν στο  0.53% παγκοσμίως, -σε ένα σύνολο 90.460 παγκρεατολόγων απ’ όλο τον κόσμο- με εξειδίκευση και εμπειρία στις νόσους του παγκρέατος.

Ο κ. Χρήστος Δερβένης είναι Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Χειρουργικής ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος και Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας – Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος στο Metropolitan Ηospital.

Το Expertscape κατατάσσει ερευνητές, άρθρα, ιδρύματα, πόλεις, περιοχές και χώρες με τρόπο εντελώς αδιάβλητο και ανεπηρέαστο από δημοφιλία ή μεθόδους marketing. Μέσω μιας αντικειμενικής διαδικασίας παγκόσμιας κατάταξης, επιλΠαγκοσμέγει τους καλύτερους, σε κάθε γνωστικό αντικείμενο στην ιατρική. Στα κριτήρια επιλογής συμπεριλαμβάνονται: ο αριθμός δημοσιεύσεων σε βάθος δεκαετίας, το περιεχόμενό τους, το κύρος του εντύπου στο οποίο έγιναν, η σειρά συγγραφής και το κύρος της δομής με την οποία συνδέεται ο κάθε συγγραφέας-ερευνητής.