Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα «Παιδιά με αισθητηριακές και πολλαπλές αναπηρίες : Ζητήματα Αξιολόγησης και Παρέμβασης», που συνδιοργάνωσε η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου με το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σάββατο 8/12/2018 στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και του Τμήματος Ειδικής Αγωγής.
Η Ημερίδα είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα παιδιά με πολυαναπηρία και την ενημέρωση των γονέων και θεραπευτών για την ανεύρεση στρατηγικών που θα εξυπηρετήσουν την ανίχνευση και τη θεραπευτική προσέγγιση συνοδών προβλημάτων όρασης και ακοής. Ιδιαίτερα τονίσθηκε στην Ημερίδα ο ρόλος του Παιδαγωγού ως μέλους της θεραπευτικής ομάδας.
Στην εν λόγω εκδήλωση, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Πέπη Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Καραγιαννίδη και τα Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ειδικής Αγωγής για τη μακρόχρονη συνεργασία και υποστήριξη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΕΑ –Παιδίατρο κ. Ιουλία Νησιώτου Μαντέλου, η οποία αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια πολύτιμη αρωγό και συμπαραστάτη της ΕΛΕΠΑΠ.
Επιπλέον, απηύθυνε ευχαριστίες στα Προεδρεία και στους Εισηγητές για τη συμμετοχή τους, ευχόμενη η Ημερίδα να συμβάλλει στην επιμόρφωση των παρευρισκομένων και στην ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες από τους διοργανωτές στην Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και στον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Ρούσσο που έθεσαν την Ημερίδα υπό την αιγίδα τους, στον χορηγό της εκδήλωσης -Εταιρεία Ειδών Αποκατάστασης Rehab Care, στην κ. Κυρασία Πρίντζου για τη μακέτα της αφίσας, στα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης και σε όλα τα Μέλη της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής.