Γεννήθηκα το 1940 στο Τρίκερι του Νομού Μαγνησίας, από τον Βασίλειο και την Σοφία Φορτούνα, το γένος Κων/νου Πατρίκου.

Το 1960 εισήχθην στο Πάντειο Παμεπιστήμιο Αθηνών, απ’όπου αποφοίτησα το 1965 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Επίσης, είμαι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου σπούδασα Ναυτιλιακή Επιστήμη, Ναυτική Τέχνη και έτυχον Στρατιωτικής Εκπαίδευσης.

Έχω παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τα έτη 1985-1986.

Ως Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος υπηρέτησα σε Περιφερειακές και Επιτελικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ως Λιμενάρχης, ως Διοικητής των σχολών του Λιμενικού Σώματος και των Ανώτερων Δημοσίων Σχολών του Λιμενικού Σώματος και των Ανώτερων Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΔΣΕΝ), Διευθυντής στο ΥΕΝ.

Το 1973-1974 διετέλεσα σύνδεσμος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος με το 3ο Επιτελικό Γραφείο του Γενικού επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Την περίοδο 1981-1982 διετέλεσα Υπασπιστής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Στάθη Γιώτα.

Διετέλεσα Ναυτιλιακός ακόλουθος στην Πρεσβεία της Χάγης με καθήκοντα Προξενικού Λιμενάρχη στο Rotterdam. Σήμερα είμαι Υποναύαρχος εν αποστρατεία.

Έχω τιμηθεί με το «Ναυτικό Μετάλλιο» Α’ Τάξεως, τον «Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής», τον «Σταυρό των Ταξιαρχών του Τάγματος του Φοίνικος» και το «Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων».

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκα για πρώτη φορά μετά την αποστρατεία μου στις εκλογές του 1994, οπότε εξελέγην Πρόεδρος της Κοινότητας Τρικερίου έως το
2010 και από το 2011 μέχρι σήμερα Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Είμαι παντρεμένος με την Μαργαρίτα Βορρέ, με την οποία απέκτησα τρία παιδιά, τη Σοφία, το Βασίλη και την Ελένη, που έχουν δημιουργήσει δικές τους οικογένειες.