Το σχόλιο της Επιτροπής Πολιτών του Βόλου


Στην δημιουργία του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας, σε έκταση του , στην Νέα Αλικαρνασσό, προχωρά ο δήμος Ηρακλείου .
Η δημιουργία του , περιλαμβάνεται στο φάκελο που κατέθεσε ο δήμος Ηρακλείου για χρηματοδότηση στην Μονάδα Επεξεργασίας και Ανάκτησης (ΜΕΑ) των αστικών στερεών αποβλήτων των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.
«Μετά την ενημέρωση που είχαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόταση μας για την χρηματοδότηση της ΜΕΑ θα εγκριθεί», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος , Βασίλης Λαμπρινός .
Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ, θα δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας, και θα κατασκευαστεί σ΄έκταση 270 στρεμμάτων στη Νέα Αλικαρνασσό, βόρεια της Βιομηχανικής Περιοχής.
Οι εγκαταστάσεις 35.000 τμ θα κατασκευαστούν από αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.Θα γίνεται διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και διαχείριση βιοαποβλήτων. Επίσης ανάκτηση υλικών από τα υπολειμματικά σύμμεικτα αλλά θα λειτουργεί και ως κέντρο καινοτομίας -έρευνας .
Υπολογίζεται ότι ετησίως θα το επισκέπτονται 10.000 άτομα (πολίτες, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και παραγωγικοί φορείς για δράσεις ενημέρωσης του κοινού, στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση, καθώς και στη χωριστή συλλογή για ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και ενεργειακή αποδοτικότητα με νέες δράσεις.
Επίσης θα λειτουργεί και ως χώρος αναψυχής.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Σχολιάζοντας την επιλογή του Δήμου Ηρακλείου η Επιτροπή των Πολιτών του Βόλου έναντι της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ σημειώνει στην σελίδα της στο FB: “

Ο Δήμος Βόλου θα μας γυρίσει στην εποχή ….του κάρβουνου
φτιάχνοντας εργοστάσιο που θα πακετάρει τα σκουπίδια όλης της Θεσσαλίας και όχι μόνο, για να καίγονται μέσα στην πόλη μας τη στιγμή που ο Δήμος Ηρακλείου φτιάχνει περιβαλλοντικό πάρκο. Οι εγκαταστάσεις 35.000 τμ θα κατασκευαστούν από αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών. Θα γίνεται διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και διαχείριση βιοαποβλήτων, όπως ακόμη ανάκτηση υλικών από τα υπολειμματικά σύμμεικτα και θα λειτουργεί και ως κέντρο καινοτομίας και έρευνας. Τ’ ακούει το Μονακό; “