Και τρισάγιο στη μνημη του Λ.Μαχαιρίτσα με πρωτοβουλία του Μητροπολιτη Ιγνατίου

Η τελετή του αγιασμού των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας για το σχολικό έτος 2019-2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.


Η τελετή αγιασμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία ανατέθηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Βόλου και στη διευθύντρια κ. Γρηγορίου Φωτεινή, τελέστηκε στις 10:00 στον χώρο του σχολείου από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Στην τελετή συμμετείχαν επίσης οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Κατά την τελετή του αγιασμού παρουσιάστηκε και επίσημα το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών του παρέλαβε πριν από λίγες μέρες το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου.


Σημειώνεται πως για την αγορά του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου είχε γίνει δωρεά 60.000 ευρώ από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, είχαν δοθεί τα έσοδα από την έκθεση φωτογραφίας της κ. Ελένης Παπαθανασίου ενώ είχαν συγκεντρωθεί χρήματα και από τη διανομή κουπονιών. Το ποσό για την αφορά του λεωφορείου έφτασε περίπου τις 90.000 ευρώ.
Στην τελετή του αγιασμού παρέστη μεταξύ άλλων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Γ. Τοζίδης.

Μετά τον αγιασμό τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελίδης σε μήνυμά του προς τους μαθητές υπογράμμισε την αξία της γνώσης, ειδικά στην εποχή των social media.
«Ζείτε σε μια εποχή πολλαπλών ανατροπών και προκλήσεων, σε μια εποχή που κυριαρχεί η εικόνα και τα social media, σε μια εποχή που συχνά η πληροφορία ταυτίζεται με τη γνώση. Πολλές φορές αμφιβάλλετε και για την αξία της ίδιας της γνώσης, προβληματιζόμενοι για το πού θα σας χρησιμεύσουν όλα αυτά που μαθαίνετε στο σχολείο. Η γνώση, αγαπητοί μου, είναι ένα από τα όπλα που θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στον αγώνα της ζωής και γι αυτό δεν θα πρέπει να παραιτείστε από τη διαρκή προσπάθεια για την κατάκτησή της».

Πηγή: https://e-thessalia.gr/epistrofi-sta-thrania-episimos-agiasmos-se-panigyriko-klima-sto-ergastirio-eidikis-ekpaideysis-voloy/