Το Pelion Gastronomy Festival θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Αγρόκτημα Καραϊσκου στην Πορταριά Πηλίου.
Η θέσπιση αυτής της γαστρονομικής γιορτής ως ετήσιος θεσμός είναι το όραμα των διοργανωτών για να αναδειχθεί η εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακή και αυθεντική Πηλιορείτικη κουζίνα.
Θα υπάρχουν εκθετήρια τοπικών παραγωγών, επιδείξεις μαγειρικής από chef και σχολές μαγειρικής, γαστρονομικές βιωματικές δραστηριότητες, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις θα πλαισιώσουν τη γιορτή γαστρονομίας. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν

Στη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ προσέτρεξε και η Μαγνήτων Κιβωτός. Σε συνέντευξη τύπου χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επεσήμανε πως «Ο τόπος είναι ευλογημένος από τον Θεό. Πρέπει να το αναδεικνύουμε συνεχώς. Τα προϊόντα μας έχουν μεγάλη αξία» .
Από την πλευρά του ο Φίλιππος Καραΐσκος, από το Αγρόκτημα Καραΐσκου, ανέφερε ότι «το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου είναι αφιερωμένο στην τοπική γαστρονομία και στα αγνά και εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα. Μέσα από την αγάπη μας για την ελληνική κουζίνα και τον τόπο που μεγαλώσαμε, την όμορφη Πορταριά, και από τη χρόνια εμπειρία της οικογένειάς μας σε θέματα τουρισμού και γαστρονομίας δημιουργήθηκε η ιδέα αυτού του φεστιβάλ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προβάλλουμε την τοπική μας γαστρονομία που αποτελεί ισχυρό στοιχείο ανάπτυξης της περιοχής μας. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν εκλεκτά προϊόντα, θα έρθουν σε επαφή με παραγωγούς και θα γευτούν την τοπική κουζίνα. Θα συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες, οινογνωσίες και διάφορες επιδείξεις μαγειρικής. Στόχος είναι η θεσμοθέτηση της γιορτής αυτής».

Ο αρχιμάγειρας κ. Κωνσταντίνος Βασάλος δήλωσε ότι θα προσφέρει στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας μέσω του φεστιβάλ. «Όλοι μαζί να θεμελιώσουμε το μέλλον αυτού του φεστιβάλ, διότι το Πήλιο και η Μαγνησία έχει πάρα πολλά αποθέματα πολιτισμού, που πρέπει να τα βγάλει προς τα έξω, ώστε να γίνει πόλος έλξης» τόνισε.
Τέλος ο νικητής του πρόσφατου διαγωνισμού Master Chef Τιμολέων Διαμαντής επισήμανε πως «δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις υπόλοιπες περιοχές. Έχουμε εύφορο έδαφος, πολύ καλά προϊόντα και παραγωγούς, απλά δεν έχει γίνει η σύνδεση ακόμη των μαγείρων, των ανθρώπων της εστίασης και των προϊόντων. Έχουμε φρέσκιες ιδέες και6 περιμένουμε τον κόσμο στο φεστιβάλ».