Το πρώτο τροχαίο ατύχημα με εξεταζόμενο ηλικιωμένο οδηγό. Παραιτούνται εξεταστές στο Βόλο λόγω επικινδυνότητας

Το πρώτο ατύχημα στην Αθήνα είναι γεγονός με πρωταγωνιστές ηλικιωμένους την ώρα που εξετάζονται για την ανανέωση του διπλώματος τους με το δικό τους αυτοκίνητο, χωρίς την παρουσία δασκάλου οδήγησης -που θα ήλεγχε προληπτικά εάν κάτι πήγαινε στραβά- τα πεντάλ του οχήματος. Ήδη στο Βόλο με το νέο σύστημα εξετάσεων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν συμβεί την ώρα της εξέταξης πολλά ευτράπελα (λ.χ υπαρχουν προβληματα συμπεριφορας οταν αποτυγχάνουν καποιοι η έλλειψη καθαριότητας, λ.χ αγροτικών οχημάτων στα οποία επιβαίνουν γυναίκες εξετάστριες) αλλά και επικίνδυνα περιστατικά, με αποτέλεσμα κάποιοι εξεταστές να έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις παραίτησης τους λόγω επικινδυνότητας, από την εξέταση των ηλικιωμένων για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους. Η εξέταση των ηλικιωμένων στο Βόλο γίνεται σε πολυσύχναστους δρόμους στο Πεδίον του Άρεως κοντά στην Δ/νση Μεταφορών δίπλα σε σχολεία περιοχή με Συνεργεία και κίνηση, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει αβέβαιη η ασφαλιστική κάλυψη των επιβαινόντων εξεταστών στα οχήματα των ηλικιωμένων. Η συμμετοχή στην διαδικασία εξέτασης των ηλικιωμένων άνω των 74 ετών, των Δασκάλων Οδήγησης εκ των πραγμάτων μετά την εφαρμογη του νέου νόμου φαντάζει μονόδρομος, καθώς η ασφάλεια των εξεταζομένων και των εξεταστών υπαλλήλων δεν είναι πλέον δεδομένη. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που έχουν προβλήματα υγείας και οι οποίοι αγχώνονται κατά τη διαρκεια της εξέτασης, σύμφωνα με μαρτυρίες στο istigmes.gr εξεταστών, έχουν θέσει ήδη σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο την δική τους, όσο και των επιβαινόντων στο αυτοκινητό τους εξεταστών,καθώς και των άλλων οδηγών στο δρόμο, χωρίς να υπάρχει κανείς που να μπορεί να έχει τον έλεγχο των πενταλ την στιγμή που χρειάζεται ή θα χρειαστεί. «Ειμασταν μέχρι στιγμής σε κάποιες περιπτώσεις τυχεροί όταν εξεταζόμενοι ηλικιωμένοι μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς οδηγός απέναντι. Πέραν του «πρόσεχε» δεν υπήρχε κανείς που θα μπορούσε να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πριν συμβεί κανένα κακό» μας λένε εξεταστές.

Αντιγράφουμε απο το http://ipolimas.gr/index.php/koinonia-aigaleo/8018-troxaio-atyxima-stin-lelas-karagianni-sto-aigaleo?sfns=mo
ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ
«ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

SUPTR

Πριν από λίγα λεπτά της ώρας, σήμερα απόγευμα Τρίτης 14 Μαίου 2019, είχαμε τροχαίο ατύχημα πλησίον της πλατείας Λέλας Καραγιάννη στο Αιγάλεω και ακριβώς στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Κυπαρισσίας.
ΙΧ, που οδηγούσε 74χρονος, ο οποίος εξεταζόταν για την ανανέωση του διπλώματος του – σύμφωνα με τον νέο νόμο – συγκρούστηκε με δίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν δύο (2) άτομα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, και μάλλον περισσότερο η συνεπιβάτης (κεντρική φώτο), ενώ έχει κληθεί και σπεύδει το ΕΚΑΒ.
Όσο αφορά το νέο νόμο για τους μεγαλύτερους οδηγούς, αυτοί εξετάζονται με το ΙΧ τους (και όχι με τα οχήματα των σχολών οδήγησης) και ο εξεταστής κάθεται μόνος του στο πίσω κάθισμα…!!! Επίσης, σύμφωνα με αυτόν το νόμο, ο εξεταζόμενος έχει ένα προσωρινό έγγραφο για την εξέταση, γεγονός που είχε φέρει σε αντιπαράθεση το υπουργείο με τις σχολές οδηγών το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι… θολό το τοπίο σχετικά με ποιο τρόπο σε περίπτωση ατυχημάτων (όπως αυτό), οι ασφαλιστικές εταιρείες θα κάλυπταν τέτοια συμβάντα, ενώ πέρα από αυτό το στοιχείο και για λόγους ασφάλειας, οι σχολές οδηγών υποστήριζαν ότι με τα οχήματα τους που διαθέτουν και βοηθητικά πεντάλ, μπορούν να προλαμβάνουν τέτοιου είδους ατυχήματα!