Δήλωση Αγοραστού πως τάχα αποφάσισε να μην διεκδικήσει εκ νέου τη Προεδρεία – Θερμή δήλωση πρωθυπουργού που του χρυσώνει το χάπι με θέση που ζήτησε στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενώ όλο αυτό το διάστημα άφηνε ανοιχτό το θεμα της ανανέωσης της θητείας του στην ΕΝΠΕ την οποία διεκδικούσε κάνοντας επικοινωνιακά τα πάντα για να το πετύχει -μέχρι δημοσιεύματα οτι οι ευρωπαίοι του δινουν ψήφο εμπιστισύνης είδαμε- τελικά αποχωρεί μετά απο συνάναντηση που ειχε με τον πρωθυπουργό όπου και ξεκαθαριστηκε πλήρως το θέμα οτι η επιλογή ειναι ο κ.Τζιτζικώστας. Για να χρυσωθεί το χάπι και για να μην υπάρξει δυασαρέσκεια, η αποχώρηση Αγοραστού συνοδευτηκε απο θερμή δήλωση του κ.Μητσοτάκη προς το πρόσωπό του και απόσπαση υπόσχεσης του πρωθυπουργού πως ο κ.Αγοραστός -όπως ζήτησε- θα ορισθεί μελος της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες σε ειδικό ρόλο.

Ο κ.Αγοραστός μετα το ραντεβού του με τον πρωθυπουργο εκανε την ακολουθη δήλωση, στην οποία πατουσιάζει την απομάκρυνσή του απο την ΕΝΠΕ ως επιλογή του(!):

“Με την ολοκλήρωση μιας διεκδικητικής και αποτελεσματικής θητείας στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αποφάσισα να μην τη διεκδικήσω εκ νέου, προκειμένου να έχω τον απαιτούμενο χρόνο, να αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προώθηση και επίτευξη σημαντικών αναπτυξιακών στόχων για τη Θεσσαλία.

Παράλληλα θα συνεχίσω την άοκνη δραστηριότητά μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όπου και το κέντρο σχεδιασμού και λήψης των αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για τις μάχες που δώσαμε, τις νίκες που κερδίσαμε και τα σημαντικά αποτελέσματα που πετύχαμε σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για τη χώρα μας”.

Η δήλωση του πρωθυπουργού εχει ως εξής: «Τον Κώστα Αγοραστό είχα την ευκαιρία και χαρά να γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Ιδιαίτερα στο Κοινοβούλιο, όπου ως νέοι βουλευτές δουλέψαμε μαζί σε επιτροπές, και μοιραστήκαμε αγωνίες και μικρά και μεγάλα όνειρα για την χώρα μας και τις εκλογικές μας περιφέρειες! Ο Κώστας ειχε ανέκαθεν πάθος για τον τόπο του και είναι αυτή η αγάπη του που τον οδήγησε στην Αυτοδιοίκηση, σε μια ξεχωριστή πορεία προσφοράς και αφοσίωσης για τη Θεσσαλία και τον Β’ βαθμό του θεσμού. Μια αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε συντεταγμένα και αποτελεσματικά, αλλά και στον ανώτερο βαθμό του Προέδρου του κορυφαίου της οργάνου της, αυτό της ΕΝΠΕ»