Διάβαζα το ρεπορταζ στη «Θ» για την περικοπή των δρομολογίων των λεοφωρείων του ΟΣΕ μεταξύ Βόλου και Λάρισας, το οποιό συνοδεύεται από αναφορές περί περαιτέρω απομόνωσης του Βόλου απο το σιδηροδρομικο δίκτυο κτλ, κτλ… ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ… Τα δρομολόγια προφανώς κόβονται ως ασύμφορα λόγω μη πληρότητας και σχέσης κόστους οφέλους, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των οικονομικών του Οργανισμού… από του Ιταλούς ιδιοκτήτες του πλέον. Δηλ, είναι προτιμώτερο ενώ υπαρχουν τα ΚΤΕΛ που εξυπηρετουν την συνδεση των δύο πόλεων άψογα, να λειτουργεί και συχνή λεοφωρειακή γραμμή χωρίς επιβάτες του ΟΣΕ, επειδή κάποιος βολιώτης θέλει να τον πάει το λεοφωρείο του ΟΣΕ στον σταθμό της Λαρισας για να παρει το τρενο για Αθήνα η Θεσσαλονίκη και όχι στο ΚΤΕΛ, για να μην πάρει ταξί; Μια λύση θα ηταν πιθανως η στάση του ΚΤΕΛ στο σιδηροδρομικό σταθμό…

Το ρεπορταζ στο https://e-thessalia.gr/katargoyntai-apo-simera-dromologia-leoforeion-tis-trainose-metaxy-voloy-larisas/

Καταργούνται από σήμερα δρομολόγια λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ Βόλου- Λάρισας

Στην περαιτέρω απομόνωση του Βόλου προχωρά από σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κόβοντας δύο δρομολόγια λεωφορείων για Λάρισα και δύο από τη γειτονική θεσσαλική πόλη για τον Βόλο, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στο επιβατικό κοινό που θα θελήσει να μετακινηθεί για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού δεν θα μπορεί να προλάβει τις ανταποκρίσεις.

Ειδικότερα από σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με απόφασή της κόβει τα δρομολόγια των λεωφορείων από Βόλο για Λάρισα στις 6 το πρωί και στις 18:25 το απόγευμα και από τη Λάρισα στις 7:15 το πρωί και στις 21:35 το βράδυ.
Έτσι παραμένουν μόνο τα δρομολόγια από τη πρωτεύουσα της Μαγνησίας στις 09:25 το πρωί και 12:25 το μεσημέρι και από τη Λάρισα στις 11:15 το πρωί και στις 15:35 το απόγευμα.
Σημειώνεται πως οι παραπάνω αλλαγές αφορούν στα δρομολόγια από Δευτέρα έως Παρασκευή, αφού το Σαββατοκύριακο δεν πραγματοποιούνται έτσι κι αλλιώς.
Η κίνηση αυτή της εταιρίας ιταλικών πλέον συμφερόντων (της Ferrovie) έχει επιπτώσεις στους Βολιώτες και όχι μόνο, που θέλουν να προλάβουν τις ανταποκρίσεις των αμαξοστοιχιών για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, βάζοντας τους σε μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς θα πρέπει να περιμένουν αρκετές ώρες μέχρι να έρθει το επόμενο τραίνο στη Λάρισα για να τους μεταφέρει στη συνέχεια στον προορισμό τους.
Παράλληλα οξύνει ακόμα περισσότερο την απομόνωση του Βόλου από την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.